Sıcak Gelişme: Bitcoin Devinde İstifa Şoku, Yeni CEO Belli Oldu!

Bitcoin devi Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein istifa etti. CEO’nun yerine 15 Ağustos’tan itibaren Goldman Sachs yöneticisi Peter Mintzberg geçecek. Mintzberg aynı zamanda Grayscale’in Yönetim Kurulu’na da dahil olacak. O tarihe kadar Grayscale’in Mali İşler Direktörü (CFO) Edward McGee, firmayı icra kurulu başkanı olarak yönetecek.

Bitcoin devini spot Bitcoin ETF’ye ulaştıran isim istifa etti!

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein görevi bıraktı. Sonnenshein, Bitcoin devi Grayscale’e 2014 yılında dahil oldu ve 2021 yılında CEO oldu. Firmayı 60 milyon dolardan yaklaşık 30 milyar dolar yönetilen varlığa taşıdı. Ayrıca SEC’e karşı tarihi bir mahkeme zaferi elde etti. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Grayscale’in NYSE Arca’da ilk spot Bitcoin ETF’sini listelemesini sağladı. Görev süresini değerlendiren Sonnenshein şunları söyledi:

Grayscale’i sektörün devi haline getirmek için böylesine akıllı ve tutkulu insanlarla çalışmak benim için bir onurdu. Ekibe bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.

Goldman Sachs yöneticisi yeni CEO olacak

Bu arada, Michael Sonnenshein’den boşalan koltuğa Goldman Sachs yöneticisi Peter Mintzberg oturacak. Peter Mintzberg, önde gelen varlık yöneticilerinde 20 yılı aşkın deneyime sahip. Digital Currency Group’un (Grayscale’in ana şirketi) kurucusu ve CEO’su Barry Silbert, Mintzberg’in liderlik becerilerini övdü. Bu bağlamda Silbert, şu açıklamayı yaptı:

Peter, Grayscale’i bir sonraki büyüme aşaması için konumlandırırken kritik bileşenler olan en önde gelen varlık yöneticileri arasında küresel uzmanlığa sahip olağanüstü bir stratejik liderdir.

Yeni CEO, atamadan memnuniyetini dile getirdi

Peter Mintzberg halen Goldman Sachs‘ta Varlık ve Servet Yönetimi Küresel Strateji Başkanı olarak çalışıyor. Ayrıca BlackRock, OppenheimerFunds ve Invesco’da Strateji, Birleşme ve Satın Alma ve Yatırımcı İlişkilerine odaklanan liderlik rolleri üstlendi. Kariyerine McKinsey & Co. şirketinde başlayan Mintzberg, burada finansal hizmetler ve teknoloji alanlarında çalıştı. Mintzberg atanmasından duyduğu memnuniyeti şu ifadelerle dile getirdi:

Grayscale’in lider kripto varlık yönetimi firması olarak konumunu uzun zamandır takdir ediyorum ve sektördeki en yetenekli ve öncü ekibe katılmaktan onur duyuyorum. Varlık sınıfındaki benzeri görülmemiş ivmeden yararlanmaya devam eden Grayscale’in tarihinde heyecan verici bir dönem yaşıyoruz.

Bitcoin ETF’leri “turuncu poker fişleri” mi?

Makro araştırma şirketi Bianco Research‘ün kurucusu Jim Bianco’ya göre, daha fazla baby boomers’ı Bitcoin’e kazandırma vaadine rağmen, spot Bitcoin ETF’lerin on-chain likiditeyi azaltması olası. Bu bağlamda Bianco, şunları söylüyor:

Parayı turuncu bir FOMO poker çipi şeklinde off-chain Tradfi dünyasına çekmek, dijital varlıkları yeni bir merkezi olmayan finansal sistemin vaat edilen topraklarına götürmeyecektir. Aksine, bu hedefin önüne geçecektir.

Bianco’ya göre, ETF’ler on-chain likiditeyi geleneksel finans (TradFi) dünyasına geri çekmeye devam ederse, bu durumun Bitcoin’in eski mali sisteme merkezi olmayan bir alternatif olması mümkün değil. Bu doğrultuda Bianco, “Eğer amaç yeni bir finansal sistem geliştirmekse, parayı Tradfi dünyasına geri sürükleyen bir ETF bu vaat edilmiş topraklara ulaşmıyor demektir.” diyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx