OpenAI’dan yazılımda devrim: Codex, ChatGPT’ye entegre edildi

OpenAI, Yazılım Mühendisliği İçin Yapay Zekâ Kodlama Aracı Codex’i Duyurdu

16 Mayıs tarihinde OpenAI, Codex adını verdiği yeni yapay zekâ kodlama aracını ChatGPT platformunda kullanıma sundu. Codex, şirketin özel olarak optimize edilmiş o3 tabanlı “Codex-1” modelinden güç alıyor. OpenAI, bu modelin daha temiz kod yazdığını ve kullanıcı talimatlarına daha hassas uyduğunu belirtiyor.

Codex, bulutta sanal ve izole bir bilgisayar ortamında çalışıyor. GitHub entegrasyonu sayesinde kullanıcılar araç aracılığıyla depolarına erişebilir, hata düzeltme, test yürütme ve kod sorgulama gibi işlemleri dakikalar içinde tamamlayabilirler. Kullanıcılar kendi bilgisayarlarını kullanırken Codex arka planda görevini sürdürmektedir.

OpenAI’nin Ürün Sorumlusu Alexander Embiricos, Codex’in zararlı yazılım taleplerini güvenli biçimde reddettiğini ve çevrimdışı ortamda çalıştığını vurguladı. Şirketin Araştırma Lideri Josh Tobin ise Codex’in gelecekte yazılımcılara “sanal ekip arkadaşı” gibi destek vereceğini belirtti.

Codex şu anda ChatGPT Pro, Enterprise ve Team kullanıcılarına sunulmuştur. OpenAI, ilerleyen haftalarda hız sınırlamaları getirileceğini ve ek kullanım için kredi satışına başlanacağını duyurdu. Codex, yakın gelecekte ChatGPT Plus ve Edu abonelerine de açılacaktır.

OpenAI ayrıca sektördeki iddiasını güçlendirmek amacıyla 3 milyar dolar bedelle başka bir kodlama girişimi olan Windsurf’u satın aldığını duyurdu.

Related Posts

Kullanıcılar, ChatGPT’yi yoğun bir şekilde kullandıktan sonra nadir görülen sanrılar yaşıyor

Yoğun yapay zeka kullanımı sonrası kullanıcıların sanrı ve ruhsal çöküntü yaşadığı “ChatGPT kaynaklı psikoz” vakaları, sosyal medyada ve Rolling Stone dergisinin son sayısında gündeme taşındı.

Epic Games’in 15 Mayıs’a kadar ücretsiz verdiği oyunlar

Epic Games, bu hafta iki ücretsiz oyun veriyor. Deadtime Defenders ve Touch Type Tale 1 Mayıs’tan 8 Mayıs’a kadar ücretsiz olarak alınabilecek.

Turkcell ve BOTAŞ’tan 15 yıllık stratejik anlaşma

Turkcell Superonline, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından açılan “BOTAŞ Fiber Optik Kablo Altyapısındaki Elyafların Kiraya Verilmesi” ihalesini almaya hak kazandı.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

iPhone 16E vs iPhone 16: Hangi model daha iyi?

Apple’ın son olarak piyasaya sürdüğü iPhone 16E modeli sahip olduğu özelliklerin yanı sıra temel farklılıklarıyla bilinen bir cihaz. Peki iPhone 16 ile kıyaslandığında durum nasıl? İşte bir sonraki telefonunuzu seçmeden önce bilmeniz gerekenler…

AI Günlükleri: yapay zeka dünyasında bu hafta (4 Mayıs 2025)

Son dönemde gündelik hayatta çok daha yaygın biçimde kullanılmaya başlanan yapay zeka teknolojileri hızla gelişmeye devam ediyor. Neredeyse her gün bu alanda dikkat çekici bir gelişme yaşanırken, önemli eşikler de bir bir aşılıyor. “AI Günlükleri …