Google’ın Gemini AI uygulaması genişletilmiş sürümüyle daha fazla cihaza geliyor

Google, yeni Gemini AI uygulamasını daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunarak, Android versiyonunun mevcut olduğu bölgelerin listesini genişletti. Uygulama, başlangıçta ABD’de Şubat ayında kullanıma sunulmuştu. Şimdi ise İngiltere ve Avrupa’da da indirilebilir hale geldi.

Dahası, Google Gemini’nin yakında iPhone sahiplerine de sunulacağını belirtiyor. Ancak bu, bağımsız bir uygulama olarak değil, Apple App Store’dan indirilebilen resmi Google uygulaması aracılığıyla çalışacak.

Google’ın Gemini ürün müdürü, uygulamanın telefonunuzda neler yapabileceği hakkında şu ipuçlarını veriyor: “Gemini uygulamasıyla yazabilir, konuşabilir veya bir resim ekleyebilirsiniz. Örneğin, patlak bir lastiğin fotoğrafını çekip nasıl değiştireceğinizi sorabilir ya da bir teşekkür notu yazmak için yardım alabilirsiniz. Bu, gerçek bir AI asistanı oluşturma yolunda önemli bir ilk adım.”

Ancak, Google’ın Gemini uygulamasını indirmeye kalkmadan önce telefonunuzun uyumlu olup olmadığını kontrol etmelisiniz. İngiltere’de şu anda uygulama, Google Pixel 8 serisi, Google Pixel 7 serisi, Samsung Galaxy S24 Ultra, Xiaomi 14 Ultra, Nothing Phone 2 ve Nothing Phone 2a gibi telefonlarda çalışıyor. Ancak Samsung Galaxy Z Flip 5, Motorola Razr (2023) veya Google Pixel Tablet ile henüz uyumlu değil.

Bu liste gelecekte güncellenebilir ve bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Eğer telefonunuzda Google Play Store’da uygulamayı göremiyorsanız, Chrome üzerinden mağazayı kontrol ederek telefonunuzun şu an için desteklenip desteklenmediğini doğrulayabilirsiniz. Google Gemini uygulamasını telefonunuza indirebilirseniz, Google Asistan’dan Google Gemini’ye geçiş yapmanızı isteyen bir uyarı göreceksiniz, çünkü bu iki uygulama aynı anda çalışmıyor. Bakalım siz bu uygulamayı beğenecek misiniz ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx