Düğalgazda fatura desteğinin eli kulağında

Hükümet, doğal gaz faturalarını gelire göre belirli bir tarife üzerinden ödeme sistemi üzerinde çalışıyor. Bu yeni düzenleme, gerçekten ihtiyaç sahibi olan hanelere “sosyal tarife” adı altında fatura desteği sağlayacak şekilde olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen bu çalışmaya göre, düşük gelirli ve yüksek gelirli haneler farklı tarifeler üzerinden ücretlendirilecek.

Muhammet Bayram, konu hakkında verdiği bilgilerde, düşük gelirli hanelere daha düşük bir tarifeden ücretlendirme yapılacağını belirtiyor. Bu uygulama, gelir dağılımında adaleti sağlamayı ve alım gücünü artırmayı hedefliyor. Gelir skalasına göre belirlenecek tarifelerle, her hane için adil bir ücretlendirme yapılmış olacak.

Henüz netleşmemiş olsa da, gelir skalası ile birlikte asgari ücretin katları şeklinde tarifelendirme yapılması düşünülüyor. Bu sistemle birlikte, doğal gaz faturalarında olduğu gibi diğer faturalar için de kademeli bir ücretlendirme getirilebilir.

Ancak, bu düzenleme için yasal süreçlerin geçmesi gerekiyor. Meclis’te bir kanun taslağı oluşturulacak ve kanunun geçmesi için yasal süreçler tamamlanacak. Bu nedenle, bu düzenlemenin yaz tatiline girmeden önce gerçekleşmesi beklenmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx