CHP’den ilk yorum: Halkın kaynakları seçimde kullanılmış, hem AK Parti hem de Altınok bedelini ödemeli

T24 yazarı Tolga Şardan’ın kamuoyuna duyurduğu, eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok hakkındaki soruşturmaya ilişkin açıklama yapan CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Altınok’un ABB belediye başkanı adayıyken belediyenin, halkın kaynaklarını seçimde kullandığına dikkat çekti. AKP’den CHP’ye geçen belediyelerde yaşanan usulsüzlüklerin ortaya çıkmaya devam ettiğini belirten Adıgüzel, “Altınok, AK Parti’nin adayı olduğuna göre kurumsal olarak hem AK Parti hem de Altınok bunun bedelini ortak bir şekilde ödemeliler” diye konuştu.

T24 yazarı Tolga Şardan “İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı: Seçim döneminde Altınok’a çalışan AKP seçim araçlarının benzini belediyeden alınmış” başlıklı yazısında, İçişleri Bakanlığı’nın Keçiören Belediye Başkanı iken 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı olan Turgut Altınok’un, seçim çalışmalarında kullandığı AKP’ye ait araçların akaryakıtının belediyeden karşılanmasına ilişkin soruşturma başlattığını duyurdu.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Altınok hakkındaki soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı. Adıgüzel, yaptığı açıklamada Turgut Altınok’un yerel seçim çalışmalarında kullandığı AKP’ye ait araçların akaryakıtının belediyeden karşılandığının ortaya çıktığını ve Altınok hakkında İçişleri Bakanlığı’nca soruşturma başlatıldığını kaydetti.

“Halkın kaynaklarını seçimde kullanmış”

Mustafa Adıgüzel, ortaya çıkan maddi zararın hem Altınok hem de AKP tarafından ödenmesi gerektiğini vurguladı. Yerel seçimlerden sonra AKP’den CHP’ye geçen belediyelerde yaşanan usulsüzlüklerin ortaya çıkmaya devam ettiğini belirten Adıgüzel, “AK Parti’nin büyükşehir belediye başkanı adayıyken, belediyenin, halkın kaynaklarını seçimde kullanmış. Belediye araçlarına akaryakıt alınıyor gibi plakaları üzerinden seçim araçlarına akaryakıt almış” dedi.

Miktarın 6 milyonun üzerinde olduğuna dikkat çeken Adıgüzel, durumun İçişleri Bakanlığı’nın müfettişleri tarafından da tespit edildiğini hatırlattı. Altonok’un bu miktarın geri ödemesini bireysel olarak yapması gerektiğini belirten Adıgüzel, “Sonuçta Altınok, AK Parti’nin adayı olduğuna göre kurumsal olarak hem AK Parti hem de Altınok bunun bedelini ortak bir şekilde ödemeliler” diye konuştu.

TOLGA ŞARDAN YAZDI – İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı: Seçim döneminde Altınok’a çalışan AKP seçim araçlarının benzini belediyeden alınmış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx